Beschrijving edelstenen

De Mala kettingen worden bewerkt met edelstenen. Hier onder vind je informatie over de specifieke werking. Zo kan je zien of een Mala bij je past.

Amazoniet
Stabiliseert de zenuwen, intuitie, vertrouwen, kalmeert Amazoniet beschermt, kalmeert en helpt je je goed te uiten. Zorgt ervoor dat je makkelijker onderscheid kunt maken tussen binnenkomende prikkels. Daarnaast heeft hij ook een kalmerende werking op de huid en kan hij helpen bij huidklachten. Het is een zacht werkende steen die goed bij de meeste mensen past.

Amethist
Kalmte, evenwichtigheid en scheppend denken. Amethist is een reinigende steen, die evenwicht geeft in je aura. Ze activeert het kruinchakra, stimuleert je intuïtie en is kalmerend. Onder je kussen kan amethist helpen bij slapeloosheid. Op je keel gedragen stimuleert ze ook het keelchakra.

Agaat 
De steen lost psychische spanningen op en geeft een gevoel van veiligheid. Agaat vergroot het zelfvertrouwen en vermindert twijfel. Geeft stabiliteit, zelfbeheersing en geborgenheid.

Aquamarijn
Aquamarijn heeft een sterk kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Het maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd en ontspannen. Het helpt je in the flow komen en in het moment leven. Het bevordert communicatie en kennisoverdracht en helpt bij het goed verwoorden van ideeën en concepten. Maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Het zorgt voor een heldere geest, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie. Ondersteunend bij meditatie. Het bevordert spirituele groei en intuïtie. 

Bergkristal
Is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend.

Bronziet 
Bronziet is een beschermende en aardende steen. Helpt controle te krijgen in een situatie of levensfase, bevordert zelfvertrouwen en assertief optreden. Bronziet geeft een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Ook stimuleert Bronziet het ijzeropname in het lichaam.

Carneool
Ondernemingslust, positiviteit, levensmoed. Carneool is een verwarmende steen en hoort bij het tweede chakra. Ze brengt warmte. Een vrolijke steen die levenslustig en ondernemend maakt, en voor de meeste mensen geschikt is.

Chalcedoon, blauw
De Chalcedon heeft een positieve werking op het deel van de hersenen dat het spraak vermogen regelt. Verbetert de gemoedstoestand en beschermt tegen energie van buiten af.
De Chalcedoon heeft een kalmerende werking en maakt u rustiger en meer geduldig.

Groene Opaal
Groene Opaal is een steen die dicht bij de natuur staat. Haar kleuren zijn een schouwspel van de natuur. Ze brengt je dicht bij je hart en bij je eigen natuur. Daarnaast is het een steen die energie geeft, vrolijk maakt en creativiteit stimuleert.

Groene Aventurijn
Welzijn, rust, zelfbeheersing, evenwicht Is een zacht werkende steen die je emoties in evenwicht brengt. Daarnaast werkt hij op het hartchakra en brengt daar evenwicht door blokkades zachtjes op te lossen en je te beschermen tegen het weghalen van je hartenergie door anderen. Ook lost hij negatieve gedachten en emoties op, oftewel rust in je hoofd en een ontspannen gevoel.

Labradoriet
Een echte beschermer voor invloeden van buitenaf en mensen met HSP. Ook versterkt deze steen doorzettingsvermogen en geeft geestelijke energie. De Labradoriet heelt wonden op de ziel. Geeft geestelijke energie en helpt bij het op een rijtje zetten van ervaringen en indrukken.

Lapis lazuli 
Is een steen die staat voor de vriendschap. De steen die werkt tegen depressiviteit, angsten, nervositeit. Geeft verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest

Lavasteen
Lavasteen verenigt de energie van vuur en aarde in zich waarbij de aardse energie het vuur een beetje tempert. Het vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend. De steen zet aan tot handelen en geeft je het doorzettingsvermogen om een project of plan ook af te ronden. Omdat lavasteen ook aardt en overtollige energie afvoert, vergroot het je persoonlijke kracht op een gebalanceerde, zachte manier. Het activeren gebeurt op een rustige en weloverwogen manier. Het is een ideale steen voor mensen die heel gevoelig zijn voor de energie van stenen maar toch wat vuur en kracht kunnen gebruiken.

Maansteen
Tegen verharde gevoelens, bevordert tevredenheid, verzacht het gevoelsleven. Echt een gevoelssteen met een zachte soothing energie.  Versterkt de connectie met de maanenergie en de vrouwelijke energie.
Maansteen vergroot de hartchakra en vergroot zo de empathie met de medemens en de spirituele groei vanuit compassie.  Verstekt de inuitie en leidt tot spirituele groei vanuit vebondenheid.

Oranje aventurijn
Stimulerend, verzachtend, verwarmend, levendig. Activerend en verwarmend en heeft een binding met het tweede chakra. Hij maakt vrolijker en zelfstandiger. Deze variant wordt ook wel rode aventurijn genoemd, maar is eerder licht oranje/bruinig.

Oranje Aventurijn stimuleert de vitaliteit en heeft een zeer goede uitwerking op het gemoed. Deze steen wordt ook wel  Aventurijn-Zonnesteen, genoemd, door zijn uiterlijk en ook door de werking  die deze steen op de menselijke psyche heeft. De bruinrode of oranje  Aventurijn brengt zijn drager vreugde en geeft zelfstandigheid en originaliteit. Deze steen staat in contact met het tweede chakra.

Hematiet
Goed humeur, spontaniteit, wilskracht, zelfvertrouwen, moed Hematiet maakt je sterk en geduldig. Hij aardt zonder al te veel te activeren, versterkt je wilskracht en zelfvertrouwen. Lichamelijk heeft hij een stabiliserende werking op de gezondheid doordat hij de zuurstofvoorziening verbetert.

Kunziet
Een zeer spirituele steen met een heel hoge trilling. Het laat het hartcentrum en onvoorwaardelijke liefde ontwaken en zorgt voor liefdevolle gedachten en communicatie. Beschermt zowel de persoon die het draagt als de omgeving waar het zich in bevindt tegen ongewenste energieen. De edelsteen Kunziet helpt je om weerstand te overwinnen, emotioneel afval en blokkades op te ruimen en emoties te bevrijden. Hij brengt je in diepe meditatieve toestand, versterkt creativiteit, schenkt inspiratie en nieuwe ideeën. Kunziet kristal werkt vooral op het hartchakra, brengt deze op één lijn met keelchakra en voorhoofdchakra

Kyaniet 
Kyaniet geeft evenwicht en kalmte.  Een mooie ondersteuner op het spirituele pad. De steen werkt kalmerend, brengt innerlijke rust en helpt blokkades doorbreken en angst en frustratie loslaten. Het maakt spontaan, empathisch en zet aan tot zelfexpressie.
Maakt een krachtige meditatie mogelijk doordat het helpt met afstemmen. De steen versterkt de hoge frequentie energie. Het kristal versterkt of legt contact met spirituele gidsen en andere lichtwezens. Verder versterkt het dromen, zorgt het dat boodschappen beter doorkomen, aardt spirituele vibraties en geeft een enorme boost in spirituele. Geschikt voor iedereen die het spirituele pad is ingeslagen en (nog) meer wil zien, voelen en doorkrijgen.

Onyx
Volharding, wilskracht, rustgevend, evenwichtigheid. Geeft kracht en ondersteunt je in moeilijke situaties en periodes van stress. Het zorgt ervoor dat je de beschikking houdt over je energie en die goed kunt richten. Het verbetert je zelfvertrouwen en geeft je meer zelfbeheersing. Het is een geestelijk versterkende steen die zorgen en angsten verlicht, en je helpt bij het nemen van wijze beslissingen.

Jaspis
Harmonie tussen lichaam en geest, moed, wilskracht, vitaliteit, aardend.  Het aarden bestaat er niet alleen uit dat hij je met de voeten op de grond zet, hij helpt je ook wennen aan de energie van de aarde, zodat je je er meer thuisvoelt.  Verder geeft hij daadkracht en versterkt hij je wilskracht en zelfvertrouwen.  Jaspis is een steen die helpt bij het omzetten van doelen.

Rozekwarts
Liefde, vriendschap, zelfrespect, kunst en scheppend denken is een zachte steen die je helpt ontspannen en je helpt om weer toegang te krijgen tot je gevoel. Het is een steen die voor iedereen wel eens goed is om   te dragen, een liefdevol gevoel zowel voor jezelf als voor de wereld. Voor kinderen helpt hij met groeiprocessen, door ze een veilige basis te bieden. Een ander aspect is het stimuleren van creativiteit.

Pyriet
Brengt zelfkennis op veel vlakken. Zo haalt het verdrongen herinneringen naar boven, laat het de positieve kant van het eigen zelf omhoog komen, maakt het de eigen vermogens inzichtelijk en stimuleert het creatieve proces van de eigen zelf. Het geeft zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en de mogelijkheid om achter façades te kijken, de werkelijke bedoelingen te zien.

Rhodoniet
Kalmerend, verzachtend bij fysieke en emotionele genezing. Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel te houden. Het helpt vergeven en stimuleert verzoening, wederzijds begrip en vriendschap.

Rhodochrosiet
Rhodochrosiet is een activerende steen die sterk in werkt op het hart en het hart chakra. Het maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief. De steen geeft universele liefde en helpt bij het aantrekken van liefdesrelaties. 

Tourmalijn
Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor worden de aura energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen.

Tijgeroog
Optimisme, verantwoordelijkheidsgevoel, innerlijke kracht, creativiteit Tijgeroog is een steen die beschermend en aardend werkt. Hij versterkt de zonnevlecht, geeft je warmte en zelfvertrouwen. Negativiteit wordt teruggestuurd naar de afzender.

Zonnesteen 
Zonnesteen is een lichtbrengende en verwarmende steen. Maakt vrolijk, positief en optimistisch. Het zorgt voor zelfbeheersing en gaat negatieve gedachten tegen. Werkt op het tweede en derde chakra. 

Specials

Zomer-rooster 
10 juli t/m 20 augustus

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2023 Soul Yoga | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel